Shakshuka cu conopidă - Flavor Tailors

Ingrediente

Puțin ulei
o ceapă
jumătate de ardei roșu
1/4 dintr-o conopidă
3 căței de usturoi
70 de grame sos de roșii
o roșie tăiată cubulețe mici
chimion
paprika
sare și piper
3 ouă
caș
pătrunjel

Shakshuka cu conopidă…nu m-aș fi gândit că o să-mi gătesc singură așa ceva și chiar o să-mi placă! Trebuie să recunosc că la mine n-o să vedeți prea des rețete cu conopidă. Nu prea suntem fani de conopidă, eu o tolerez, dar dacă am de ales între conopidă și orice altceva, nu voi alege conopida. Cu această ocazie, tind să le mulțumesc celor de la For Fresh că m-au scos din zona de confort și m-au determinat să-i mai acord o șansă conopidei.

Pentru că urăsc risipa alimentară și pentru că am primit două plăsuțe pline ochi cu legume fresh de la For Fresh, printre care și conopidă, m-am tot gândit ce a putea găti interesant, dar să îmi și placă și să-mi schimbe atitudinea față de nevinovata conopidă. Am pregătit o rețetă care pune în prim plan conopida, dar completează arsenalul de arome cu ardei, roșii, ceapă, usturoi, ouă de casă, caș delicios și pătrunjel, toate primite fresh și prompt de la echipa ForFresh.

În caz că nu știați, For Fresh e o inițiativă a unor tineri cu pasiune pentru calitate, cu respect și dragoste pentru natură și pentru oameni, pentru produse proaspete și sănătoase, crescute local de mâini dibace și oameni faini. Aceștia adună fructe, legume și produse de la producători locali de încredere și apoi îți livrează acasă toate aceste bunătăți. Simplu și eficient, fără să mai pierzi timp

Așadar, împreună cu echipa For Fresh, vă invităm la masă, la o porție gustoasă de:

Shakshuka cu conopidă

Shakshuka cu conopidă


INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:
1. Se călește ceapa în puțin ulei, iar când devine sticloasă, se adaugă usturoiul și se călește până se simte intens parfumul de usturoi și apoi se adaugă boia afumată, chimion, roșiile tăiate cubulețe și sosul de roșii.

2. Între timp, se curăță și spală conopida și se mixează în blender până rezultă bucățele mici. Se golește conopida în sosul de roșii și se lasă să fiarbă, amestecând continuu.

3. Se mai poate adauga apă dacă sosul o cere și conopida nu e încă moale. Pentru a finaliza sosul, se condimentează cu sare și piper, iar când sosul scade și conopida e aproape gata, se ia de pe foc, se fac 3-4 adâncituri în sosul de legume, se presară cașul și se sparge în fiecare adâncitură câte un ou.

4. Se dă shakshuka la cuptor pentru aproximativ 5-10 minute, în funcție de cât de tare îți dorești să fie oul. Eu l-am lăsat moale. Când e gata, presară pătrunjel verde și servește cald.

Opțional: se servește cu lipie rumenită puțin la tigaie (fără ulei) sau cu fâșii de pâine prăjite în unt, până prind o culoare aurie și apoi frecate cu usturoi. Mmmm…Poftă bună!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi, cu produsele gustoase livrate de For Fresh.

Shakshuka cu conopidă

Leave a Reply

Your email address will not be published.