Salată cu varză de Bruxelles - Flavor Tailors

Ingrediente

350 grame varză de Bruxelles
2 linguri de ulei
sare și piper după gust
6 felii de bacon
100 grame nuci pecan
50 grame merișoare
zeama de la jumătate de portocală

Am descoperit o salată cu varză de Bruxelles care m-a surprins plăcut. Nu prea sunt fan varză de Bruxelles și varză gătită, dar varza de Bruxelles tăiată în jumătăți și coaptă e gustoasă. Combinată cu bacon crocant, nuci pecan aromate,  merișoare acrișoare și suc de portocale, salata te va convinge să mănânci mai des Varză de Bruxelles.

Salata cu varză de Bruxelles
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se feliază varza de Bruxelles în jumătate și se pune într-o tavă, pe hârtie de copt. Se presară sare, piper și ulei de măsline și apoi se dă la cuptor, la 200 °C, pentru 30 de minute. În ultimele 5-10 minute, amestecă varza să se rumenească și pe cealaltă parte.

2. Se pun feliile de bacon într-o tavă, pe hârtie de copt și se dau și ele la cuptor, la 200 °C, pentru 15 minute. Mai apoi, se scot și se lasă să se scurgă de grăsime pe un șervețel absorbant și se taie felii.

3. Se dau și bucățile de nuci pecan la cuptor timp de 5 minute cât să se rumenească și să prindă un gust deosebit.

4. Mai apoi, se amestecă varza de Bruxelles cu baconul crocant, cu nucile pecan și merișoarele și se stropesc toate cu zeama de la o jumătate de portocală. Se servește imediat. Poftă bună!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.

Salata cu varză de Bruxelles

Leave a Reply

Your email address will not be published.