Paste cu ragù de pleurotus - Flavor Tailors

Ingrediente

400 grame ciuperci pleurotus
o ceapă
3 căței de usturoi
o tijă de țelină apio
o cană mică de vin
400 grame sos de roșii
3 lingurițe de sos de soia
o crenguță de reozmarin
1-2 foi de dafin
1/2 linguriță de boia afumată
sare și piper după gust
250 grame paste (eu am folosit penne cu morcov de la Petras Bio)
20 grame de parmezan (pentru decor)
o ceapă verde

Știați că se poate face ragù din ciuperci pleurotus? Mmm…și ce delicios e! Ciupercile pleurotus seamănă atât de bine la consistență cu carnea și sunt consumate atât pentru aroma lor, cât și pentru proprietățile nutritive pe care le au (proteine esențiale, fibre, vitamine). Vă invit să vă bucurați de toate beneficiile lor într-o rețetă delicioasă!

Paste cu ragù de pleurotus
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Cu ajutorul unei furculițe, se rupe piciorul ciupercilor pleurotus până se fac zdrențe, iar apoi se taie felii și pălăria ciupercilor.

2.  Se călește ceapa tocată mărunt în puțin unt, iar când devine transparentă, se adaugă usturoul și țelina tocată mărunt și se călesc 3-4 minute. Se adaugă pleurotusul, dafinul, rozmarinul și se amestecă 2-3 minute să se combine toate ingredientele.

3. Se golește apoi vinul, sosul de roșii, sosul de soia și condimentează cu sare, piper și boia afumată, iar apoi se lasă sosul să fiarbă aproximativ 45 de minute, la foc mediu. Se gustă pentru a vedea dacă ciupercile s-au înmuiat și în funcție de asta  se mai lasă puțin sau se iau de pe foc dacă sunt gătite deja.

4. Se fierbe apă, iar când clocotește, se adaugă pastele și se lasă să fiarbă cât scrie pe ambalaj (eu am folosit paste fără gluten cu morcov de la Petras Bio).  Când au fiert pastele, se strecoară și se amestecă cu sosul roșu, iar apoi se pun în farfurie, se presară parmezan deasupra și ceapă verde tocată.

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.

Paste cu ragù de pleurotus

Leave a Reply

Your email address will not be published.