Quiche cu roșii, spanac, ricotta și caș - Flavor Tailors

Ingrediente

250 de grame făină
60 de mililitri apă
o lingură și jumătate de zahăr
un praf de sare
150 de grame unt
jumătate de ou bătut
125 de grame caș
un bol mic de spanac
un pumn de frunze de busuioc
150 de grame ricotta
14-16 roșii cherry
5 ouă
250 de mililitri de lapte
sare și piper după gust

Aștept cu nerăbdare vara pentru că doar atunci pot să mă bucur de gustul delicios și parfumat al roșiilor din grădina mamei. Ei bine, anul acesta vara a venit mai repede, cu bunătăți  de la For Fresh, toate proaspete și gustoase, culese din grădina sau sera producătorilor locali din Banat.

For Fresh este o companie formată din oameni tineri și entuziasti, cu pasiune pentru calitate, cu respect și dragoste pentru natură și pentru oameni, pentru produse proaspete și sănătoase, crescute local de mâini dibace și oameni faini. Obiectivul lor este să ajute consumatorii să economiseasca timp și energie, să mănânce proaspăt și sănătos și, în același timp, să ajute la dezvoltarea economiei locale.

Ce fac ei mai exact?

Adună fructe, legume și produse de la producători locali de încredere și apoi îți livrează acasă toate aceste bunătăți. Simplu și eficient, fără să mai pierzi timp să mergi la „X” magazin să cumperi lapte și brânză, la „Y” piață să cumperi legume și la „Z” aprozar că doar acolo au fructe bune. Toată experiența este una plăcută, cu un minim de efort și maxim de calitate la produse.

Servicii

M-a surprins amabilitatea oamenilor care m-au contactat, promptitudinea cu care mi-au fost livrate produsele și mai ales grija pentru natură. Produsele mi-au fost livrate în niște plăsuțe, care am dedus eu că sunt din hârtie reciclată, dar și dacă nu este așa, tot e de apreciat faptul că acestea nu sunt ambalate individual în pungi sau alte caserole de plastic. În afară de brânzeturi, lapte și spanac, nimic nu a venit ambalat individual, toate produsele au fost aranjate, cu atenție, cele mai grele pe fundul plăsuței și cele mai perisabile sus. Este notabilă intenția lor, într-o lume în care, la supermarket totul e ambalat în plastic.

Calitate

Iar dacă e să vorbim de produsele livrate, roșii așa aromate n-am mai mâncat decât din grădina mamei, caș așa gustos n-am mai mâncat decât la țară, iar cașcavalul m-a dus cu gândul la copilărie, pe vremea când încă se mai făcea cașcaval la fabrica de lactate din Liebling. Toate produsele au fost proaspete și au avut un gust deosebit, fără urmă de gustul „de plastic”, de chimicale pe care, din păcate, îl întâlnim atât de des în ultimii ani.

 

Apreciez enorm inițiativa For Fresh, tocmai pentru că, uneori, e destul de greu să ajungem la producătorii locali, iar astfel au reușit să ne aducă mai aproape produse locale, clar superioare la gust față de ce găsim în comerț. Nu doar că prin acțiunea lor ajută producătorii locali să se facă auziți și să se dezvolte, încurajând astfel economia locală, dar ne ajută și pe noi să mâncăm mai sănătos, mai fresh și să ne bucurăm de produse crescute sau preparate cu grijă, fără chimicale sau alte bazaconii.

Și când primești astfel de bunătăți, nu poți sta deoparte, trebuie să gătești fel de fel de rețete care să pună în valoare fiecare ingredient!

Prima rețetă pune în lumina reflectoarelor roșiile cherry parfumate, spanacul și laptele și cașul gustos, primite în pachetul cu bunătăți de la For Fresh:

Quiche cu roșii, spanac, ricotta și caș

QUICHE CU ROȘII, SPANAC, RICOTTA ȘI CAȘ

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Făina se amestecă cu untul și apa, iar apoi se adaugă zahărul, sarea și oul bătut. Se frământă bine până rezultă un aluat omogen care trebuie lăsat apoi la rigider să se odihnească jumătate de oră. Mai apoi, se întinde aluatul în formă rotundă și se așează într-o tavă de tartă unsă cu puțin unt.

2. Imediat deasupra aluatului, se adaugă cașul ras, iar peste el frunzele de spanac spălate bine și scurse.

3. Se toacă frunzele de busuioc mărunt și se presară peste spanac. Brânza ricotta se amestecă cu puțină sare și piper și se pune neuniform în tartă, cu ajutorul unei lingurițe.

4. Se taie roșiile cherry în jumătăți și se așează frumos printre brânza ricotta, în așa fel încât să rezulte un model aspectuos.

5. Se amestecă bine ouăle, cu ajutorul unui tel pară și se adaugă laptele și puțină sare și piper. Se golește apoi în tartă, dar atenție să curgă printre roșii și să ajungă peste tot. Dacă se golește peste roșii, nu se va vedea, la final, mijlocul cărnos al roșiilor.

6. Se dă quiche-ul la cuptor, la 190 °C, pentru 40-50 de minute, iar apoi se lasă să se răcească. Se servește cu busuioc proaspăt presărat deasupra. Poftă bună!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi, cu produsele gustoase livrate de For Fresh.

QUICHE CU ROȘII, SPANAC, RICOTTA ȘI CAȘ

Leave a Reply

Your email address will not be published.