Budincă de tapioca cu flori de salcâm și mango - Flavor Tailors

Ingrediente

500 de mililitri lapte
125 de grame perle de tapioca
2 linguri de miere de salcâm
2 căni de flori de salcâm
extra miere de salcâm
mango
40 de grame de cocos
Într-o vizită relaxantă la pădure, am mai găsit câtiva salcâmi cu floare, așa că nu am ezitat să mai culeg câteva flori și să revin cu o rețetă delicioasă: budincă de tapioca cu flori de salcâm și mango parfumat. Să aveți poftă și să vă bucurați de arome!

Alte rețete cu flori de salcâm:
Brioșe cu salcâm și caise confiate
Budincă cu flori de salcâm
Crème brulée cu flori de salcâm
Flori de salcâm prăjite
Mousse din flori de salcâm, cu sos de caramel

Instrucțiuni de preparare

1.Folosește o strecurătoare și spală foarte bine perlele de tapioca.
2.Pune laptele la fiert, iar când începe să clocotească adaugă și florile de salcâm. După ce fierb 2-3 minute, ia laptele de pe foc și lasă la infuzat minim 30 de minute. Strecoară apoi laptele și apasă bine florile de salcâm, să lase cât mai multă aromă.
3.Adaugă 2 linguri de miere în lapte și pune-l din nou la foc cu tot cu perluțele de tapioca. De îndată ce începe să fiarbă, amestecă să nu se prindă, iar când tapioca devine moale, ia budinca de pe foc.
4.Golește budinca în pahare, presară deasupra cocos, decorează cu felii de mango înndulcite cu puțină miere de salcâm și lasă șa frigider minim o oră. Poftă bună!

P.S. Spor la „croit arome” și înainte să treci la degustat, trimite-ne și nouă o ”vedere” din bucătărie, să vedem cum s-au întrețesut ingredientele în farfurie!

Budinca de tapioca cu salcam

Leave a Reply

Your email address will not be published.