Pulpe de rață cu fructe și anason - Flavor Tailors

Ingrediente

4 linguri de ulei de măsline
4 pulpe de rață
sare și piper după gust
1/4 linguriță fulgi de chili
50 ml sos de soia
150 ml vin alb
4 foi de dafin
1 baton de scorțișoară
4-5 steluțe de anason
8 linguri de miere
2 cepe roșii
2-3 pere
1 portocală
câteva crenguțe de cimbru

Pulpe de rață cu fructe și anason, o cină deosebită, pentru zile speciale, de sărbătoare. Carnea dulce de rață se potrivește de minune cu perele aromate, portocalele acrișoare și parfumul intens de anason și cimbru. Un răsfăț pe cinste, care sigur va fi pe placul tuturor! Să aveți poftă!

Pulpe de rață cu fructe
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se prăjesc cele 4 pulpe de rață în 4 linguri de ulei de măsline. Când s-au rumenit bine pe ambele părți, se scot într-o tavă și se condimentează cu sare și piper după gust și fulgi de chili.

2. Mai apoi, se toarnă peste ele sos de soia și vin alb și se adaugă foile de dafin, batonul de scorțișoară, anasonul și se pune o lingură de miere pe fiecare pulpă.

3. Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se dau pulpele de rață la cuptor, la 180°C, pentru 50-60 de minute. După 50-60 de minute de stat la cuptor, se mai golește din lichid dacă se formează prea mult.

4. După, se taie ceapa roșie în 4 și se adaugă în tavă, lângă pulpe. Se taie și perele în jumătate sau în 4 și se curăță de miezul cu sâmburi și apoi se pun în tavă.

5. Se mai lasă tava la cuptor cam 30-40 de minute, după care se taie o portocală în felii mai groase și se taie feliile în jumătate. Se adaugă portocalele peste rață, se mai pun 4 linguri de miere și câteva crenguțe de cimbru.

6. Se dă din nou tava la cuptor încă 15-20 de minute, până prinde totul o culoare apetisantă. Se servește cu perele, ceapa și portocalele coapte, dar se poate include și o altă garnitură dorită. Să aveți poftă și să savurați aceste pulpe de rață cu fructe și anason!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome”!

Pulpe de rață cu fructe