Cheesecake cu merișoare - Flavor Tailors

Ingrediente

150 gr biscuiți
1/2 linguriță condiment gingerbread (mix scorțișoară, cuișoare, anason steluțe, nucșoară, ghimbir)
50 gr unt
500 gr cremă de brânză
250 gr iaurt grecesc
3 ouă
75 gr zahăr
1 linguriță esență de portocale
1 linguriță coajă de portocale rasă
150 gr merișoare
50 gr zahăr
50 ml apă

Cheesecake cu merișoare, un desert foarte ușor și acrișor de la merișoare, perfect după mâncarea grea de sărbători sau vara, pe vreme caniculară, fiind răcoritor. Stratul de biscuiți este ușor crocant, crema este ușoară și pufoasă, iar stratul de merișoare este acrișor și cu aromă de portocală. Un adevărat deliciu!

Cheesecake cu merișoare
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se fărmițează biscuiții fin, iar apoi se amestecă cu untul topit și condimentul de gingerbread și se golesc într-o tavă rotundă pentru tort. Se apasă bine cu o lingură să se taseze și se lasă la frigider să se răcească.

2. Pentru crema cheescakeului, se amestecă crema de brânză cu iaurtul grecesc și zahărul.

3. Se adaugă traptat ouăle, coaja și esența de portocale și se amestecă până rezultă o cremă omogenă. Se incorporează un pumn de merișoare în cremă, iar apoi se golește crema în tava de tort, peste stratul de biscuiți. Se dă cheesecakeul la cuptor, la 170°C, pentru 30 de minute.

4. Între timp, se spală merișoarele și se pun la fiert cu zahărul și apa. Când s-au înmuiat, se dau în blender să rezulte o cremă fină. Se golește crema de merișoare peste cheesecake și se mai lasă la cuptor pentru 15 minute.

5. Când s-a copt cheesecake-ul, se oprește cuptorul și se mai lasă 15 minute în cuptor, cu ușa semideschisă. Răcirea treptată va ajuta la evitarea crăpării cheesecake-ului. Se lasă la frigider minim 3 ore și se servește decorat cu merișoare și felii de portocale. Să aveți poftă și să savurați cu plăcere acest cheesecake cu merișoare!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome”!

Cheesecake cu merișoare