Negresă cu brânză și cireșe - Flavor Tailors

Ingrediente

200 gr zahăr
70 gr făină
35 gr cacao
1/4 linguriță sare
un praf de copt
2 ouă
125 ml ulei
1 linguriță extract de vanilie
200 gr ciocolată
250 gr cremă de brânză
70 gr zahăr
1 ou
1 linguriță extract de vanilie
300 gr cireșe
sucul de la o jumătate de lămâie
70 gr zahăr
esență de migdale, după gust
100 ml apă
1 lingură de amindon

Vă invit la o negresă cu brânză și cireșe, tocmai pentru că nu m-am putut decide ce să gătesc: negresă sau cheesecake și de ce nu, le-am făcut pe amândouă. Și pentru că aveau nevoie de ceva acrișor și răcoritor, le-am decorat cu o cremă de cireșe amare. Puteți folosi cireșe normale, eu doar am avut norocul să primesc o plasă de cireșe amare și nu am ratat ocazia să gătesc ceva spectaculos cu ele. Să aveți poftă, e spectaculoasă!

Negresă cu brânză și cireșe
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se amestecă făina, zahărul, cacao, sarea, praful de copt și apoi se adaugă ouăle, uleiul și esența de vanilie.

2. Se topesc 70 gr de ciocolată prin procesul bain marie (se pune ciocolata într-un bol ceramic sau metalic, deasupra unei oale cu apă care fierbe). Se adaugă ciocolata topită în amestecul de negresă și apoi se taie restul ciocolatei bucățele și se adaugă și ea.

3. Se amestecă bine crema pentru negresă, până se omogenizează și se golește într-o tavă dreptunghiulară mică, cu hârtie de copt.

4. Se amestecă bine crema de brânză cu zahărul, oul și vanilia și se golește și ea în tavă.

5. Pentru crema de cireșe, se curăță cireșele de sâmburi și se pun la fiert cu apa, zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Se lasă să fiarbă 5-10 minute, până se înmoaie cireșele.

6. Mai apoi, se amestecă într-un bol amidonul cu suc de la cireșe și se golește peste cireșe, se amestecă repede și se ia de pe foc când se îngroașă și devine ca o cremă.

7. Se adaugă crema de cireșe din loc în loc, peste crema de brânză și apoi se amestecă cu o scobitoare ca să rezulte un model interesant. Se dă prăjitura la cuptor, la 180 °C pentru aproximativ 45-50 de minute. Mai apoi, se lasă la frigider și se servește rece. Poftă bună!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.

Negresă cu brânză și cireșe