Cheesecake cu lime și cocos - Flavor Tailors

Ingrediente

150 gr biscuiți de ovăz
50 gr zahăr
1 lingură coajă de lime
50 gr cocos prăjit
10 linguri de unt
300 gr cremă de brânză
200 gr zahăr
1 linguriță extract de vanilie
1 linguriță esență de cocos
2 ouă și un gălbenuș
120 gr lapte de cocos
3 linguri făină
200 gr cocos
40 ml suc de lime
120 gr lapte de cocos
50 gr zahăr
1 lingură unt
1 lingură coajă de lime
5 ouă
100 gr smântână pentru frișcă
1 linguriță coajă de lime
1 linguriță extract de vanilie
50 gr zahăr pudră
felii de lime pentru decor
cocos pentru decor

Cheesecake cu lime și cocos, perfect pentru vremuri caniculare când poate ați mânca ceva dulce, dar căldura vă moleșește. Acrișor de la lime și crocant și aromat de la cocos, cheesecake-ul vă răcorește imediat și vă dă energie să vă bucurați de vară. Să aveți poftă!

Cheesecake cu lime și cocos
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se fărmițează biscuiții și se amestecă cu zahărul, coaja de lime, cocosul prăjit și untul și se pun într-o tavă rotundă, aplatizând cu o lingură.

2. Pentru cremă, se amestecă brânza cu zahărul, se adaugă extractul de vanilie și esența de cocos și apoi se incorporrează 2 ouă, gălbenușul și laptele de cocos. La final, se adaugă făina și cocosul și se amestecă bine. Se golește crema peste stratul de biscuiți și se dă la cuptor, la 170 °C pentru aproximativ 45 de minute.

3. Între timp, se prepară un curd de lime și se amestecă, într-un bol ceramic sau metalic, sucul de lime cu laptele de cocos, zahărul, untul și coaja de lime. Se pun deasupra unei oale cu apă care fierbe și se amestecă să se topească zahărul.

4. Mai apoi, se adaugă ouăle, unul câte unul și se amestecă repede să nu se facă papară. Se amestecă bine, până se îngroașă și apoi se ia de pe foc.

5. Cu 10 minute înainte de a fi gata cheesecake-ul, se adaugă și curdul de lime peste crema de brânză și se bagă din nou la cuptor. Când e gata cheesecake-ul, se lasă să se răcească și se pune la frigider.

6. Înainte de a servi, se prepară frișca cu lime: se bate smântâna pentru frișcă cu ajutorul unui mixer, iar când se întărește, se adaugă zahărul pudră, extractul de vanilie și coaja de lime rasă și se bate bine. Cu ajutorul unei pungi de ornat, se decorează cheesecake-ul cu frișcă, se adaugă câte o jumătate de felie de lime peste fiecare formă de frișcă și se presară cocos peste tot.  Poftă bună!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.

Cheesecake cu lime și cocos