Lasagna cu linte și zucchini - Flavor Tailors

Ingrediente

2 zucchini
3 linguri ulei de măsline
sare și piper după gust
3 linguri ulei de măsline (umplutură)
o ceapă roșie mare (umplutură)
2 căței de usturoi (umplutură)
300 linte roșie (umplutură)
400 gr sos de roșii (umplutură)
250 ml vin roșu (umplutură)
sare și piper după gust (umplutură)
1 linguriță de oregano (umplutură)
1 linguriță busuioc (umplutură)
1/4 linguriță chili (umplutură)
500 gr ricotta (cremă ricotta)
1 ou (cremă ricotta)
1/4 linguriță nucșoară (cremă ricotta)
150 gr pecorino ras (cremă ricotta)
câteva frunze de busuioc (decor)

Lasagna cu linte și zucchini, o rețetă super gustoasă și o variantă vegetariană, mai ușoară și sănătoasă la clasicele lasagna. Sosul de linte este foarte hrănitor și se combină de minune cu sosul cremos de ricotta, iar feliile de zucchini țin locul foilor de lasagna. Rezultatul e de-a dreptul delicios!

Lasagna cu linte și zucchini
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se spală și curăță de coajă zucchini, iar apoi se feliază subțire pe lungime ca să obținem folie de lasagna. Mai apoi, așezăm feliile de zucchini într-o tavă, pe hârtie de copt și le condimentăm cu sare și piper și puțin ulei de măsline și le dăm la cuptor, la 180°C timp de 10 min, ca să se înmoaie puțin.

2. Pentru prepararea sosului, se călește ceapa tocată mărunt în 3 linguri de ulei de măsline, iar când s-a rumenit, se adaugă și cățeii de usturoi tocați mărunt și condimentele (sare, piper, oregano, busuioc, chili). Apoi se adaugă lintea, vinul roșu și sosul de roșii și se lasă să fiarbă 15-20 de min până lintea e al dente.

3. Între timp, se prepară crema de ricotta și se amestecă ricotta cu oul, sarea și nucșoara.

4. Mai apoi, se asamblează lasagna: se pun 3-4 linguri de sos de roșii pe fundul unei tăvi dreptunghiulare mai înalte. Peste sos se așează câteva felii de zucchini (care să acopere tot fundul tăvii) și apoi se pune jumătate din sosul de linte. Peste linte se pune 1/3 din amestecul de ricotta și apoi se presară 1/3 din brânza pecorino.

5. Mai apoi repetăm tot procesul: se adaugă un strat de zucchini, linte, ricotta, pecorino, iar peste pecorrino adaugăm ultimul strat de zucchini, ricotta și brânza pecorino rămasă și dăm tava la cuptor, acoperită cu folie de aluminiu, la 180°C, pentru 20 de minute.

6. Apoi luăm folia jos și o mai lăsăm 10-15 minute, cât să se rumenească deasupra. Se servește cu puțin pecorino presărat deasupra și frunze de busuioc.

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome”!

Lasagna cu linte și zucchini