Cotlet de porc cu Jack Daniels - Flavor Tailors

Ingrediente

115 ml Jack Daniels
50 gr zahăr brun
80 ml sos soia
1 linguriță cumbru
1 linguriță muștar
1 linguriță melasă
1 cățel de usturoi
sucul de la 1/2 portocală
70 ml apă
5-10 felii de cotlet de porc

Cotlet de porc cu Jack Daniels, o explozie de arome în fiecare mușcătură! Această rețetă combină textura cotletului cu o marinadă de Jack Daniels, zahăr brun, sos de soia, mustar, melasă, usturoi și suc de portocale. Fiecare bucățică de carne absoarbe atent această marinadă delicioasă, transformându-se într-o simfonie a gusturilor. Textura suculentă a cotletului, dansând cu dulceața zahărului brun și cu tonurile îndrăznețe ale ingredientelor, este o festivitate pentru papilele gustative. O reinterpretare a cotletului de porc, ce aduce pe masă o explozie de savoare și inovație. Ce spuneți, încercați și voi această rețetă de cotlet de porc cu Jack Daniels? Vă spun eu, nu o să regretați!

Cotlet de porc cu Jack Daniels
Mod de preparare:

1. Se golește Jack Daniels și zahărul brun într-o oală și se pune pe foc.

2. Mai apoi se adaugă sosul de soia, cimbrul, muștarul și melasa și se amestecă bine.

3. Când începe să fiarbă, se toacă usturoiul și se adaugă și el în marinadă.

4. După, se adaugă și sucul de portocală și apa și se lasă să fiarbă 4-5 minute după care se golește peste cotletul de porc și se lasă la marinat între 2 și 5 ore.

5. După marinare, se pune bucățile de porc într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (pentru că marinada tinde să se prindă de tavă și să se ardă dacă nu) și se dau apoi la cuptor, la 180°C, pentru aproximativ 30 de minute.

6. Dacă carnea e gata, dar marinada nu s-a îngroșat, se poate goli într-o oală și fierbe încă puțin până se îngroașă. Va fi dulce-aromată, deci dacă vă place mixul de carne cu ceva dulce lângă, se poate servi cotletul de porc cu piure de cartofi și puțină marinadă peste cartofi. Poftă bună!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.

Cotlet de porc cu Jack Daniels