Coroniță cu zmeură, ciocolată albă și fistic - Flavor Tailors

Ingrediente

375 gr Făină 000 pentru Cozonac (eu am folosit de la Raftul bunicii)
165 ml de lapte
115 gr de unt
40 gr de zahăr
10 gr de drojdie
¼ linguriță de nucșoară
jumătate linguriță de sare
200 gr de zmeură
50 gr de zahăr
sucul de la o jumătate de lămâie
1 lingură de amindon
100 gr ciocolată albă
40 gr fistic
30 ml de apă
40 gr de zahăr
2 linguri de fistic tocat pentru decor

O versiune mai sofisticată de cozonac, dar fiind cu cremă de zmeură, e mai ușor și acrișor, perfect după toată mâncarea grea de sărbători. Și pentru că zmeura, ciocolata albă și fisticul sunt delicioase împreună, am ascuns printre straturile de aluat câte puțin din fiecare. Să nu mai spun că făina de la Raftul bunicii e perfectă când vrei un aluat pufos și aerat.

Coroniță cu zmeură, ciocolată albă și fistic
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se cerne Făină Superioară 000 pentru Cozonac (eu am folosit de la Raftul bunicii). Se adaugă zahărul, drojdia, sarea și nucșoara. Între timp, se pun laptele și untul pe foc până se topește untul, înainte să înceapă să fiarbă.

2. Amestecul de lapte și unt se adaugă încorporează în făină și se frământă până rezultă un aluat omogen și elastic. Se unge un bol cu ulei, se așază aluatul, se acoperă și se lasă să dospească o oră și jumătate.

3. Între timp, se prepară crema și se pune zmeura la fiert cu zahărul și sucul de lămâie. După câteva minute, când zmeura se înmoaie, se ia de pe foc și se strecoară printr-o sită măruntă (pentru a scăpa de semințe). Se pune apoi sosul din nou la foc și se adaugă o lingură de amidon. Se amestecă cu un tel și se ia de pe foc când sosul de îngroașă.

4. Se întinde aluatul în formă dreptunghiulară și apoi se întinde sosul de zmeură pe toată suprafața aluatului. Se presară bucățele de ciocolată albă și fisticul tocat și se rulează aluatul. Se taie aluatul în 2, pe lungime și apoi se împletește în două și se așază în formă de coroniță. Se unesc captele aluatului cât mai frumos, să nu se observe

5. Se bate un gălbenuș și, cu ajutorul unei pensule, se dă coronița cu ou și se pune la cuptor, la 200 °C, pentru aproximativ 25 de minute.

6. Cât stă la cuptor, se prepară siropul: se pun zahărul și apa pe foc și se amestecă până se topește zahărul și rezultă un sirop mai vâscos. Imediat după ce se scoate coronița de la cuptor, se unge cu sirop și se presară fistic tocat deasupra.

7. Poftă bună! Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi, cu produsele Raftul bunicii. Mai mult, puteți câștiga o mașină de făcut pâine sau un set de tacâmuri, participând în campania Surpriza Primăverii cu bonul pe care ați cumpărat orice făină sau mălaiul Raftul bunicii. Descoperiți mai multe detalii aici.

Coroniță cu zmeură, ciocolată albă și fistic