Con de brânză cu verdețuri și migdale - Flavor Tailors

Ingrediente

350 grame cremă de brânză
50 grame cheddar
sare (după gust)
piper (după gust)
boia afumată (după gust)
oregano (după gust)
6 felii de bacon
o ceapă verde
jumătate de legătură de mărar
50 de grame de merișoare
migdale întregi pentru decor

Un mic răsfăț din ajunul Crăciunului: con de brânză cu verdețuri și migdale. ? L-am servit lângă fructe precum struguri ?, pere ?, rodii și l-am devorat cu crackers. Simplu, dar delicios și cu un aspect festiv.

con de brânză cu verdețuri și migdale
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se amestecă cremă de brânză cu cheddar ras și se condimentează cu sare, piper, boia afumată și oregano după gust.

2. Se pun feliile de bacon într-o tavă, pe hârtie de copt și se dau la cuptor la 180 °C, pentru 5-10 minute. Când acesta s-a copt, se scoate pe un șervețel absorbant să se scurgă grăsimea și să rămână crocant. Mai apoi, se feliază mărunt și se amestecă în crema de brânză.

3. Pentru un gust deosebit, se adaugă și o ceapă verde tocată mărunt și o mână de mărar tocat. Iar ca să îndulcim totul, se adaugă și merișoare confiate.

4. Se amestecă bine crema de brânză, se pune într-o folie alimentară, se modelează în formă de con, cu partea de jos mai țuguiată și partea de sus mai bombată și se dă 30 de minute la frigider.

5. După ce crema de brânză s-a întărit, se așează pe o farfurie și se înfig migdale întregi în ea, astfel încât să semene cu solzii lemnoși ai conurilor de brad. Pentru că am folosit mărar în cremă, se poate folosi tot mărar pe post de frunze de brad sau se poate înlocui cu o crenguță de rozmarin. Conul de brânză e gata, se poate servi cu crackers, struguri, rodii, pere sau ate bunătăți ce merg bine cu brânza.

Vă provoc și pe voi să „croiți arome” și să vă jocați cu ingredientele!

Leave a Reply

Your email address will not be published.