Biscuiți cu melasă și condimente - Flavor Tailors

Ingrediente

280 grame făină
un praf de copt
o linguriță ghimbir ras
1 1/2 linguriță scorțișoară
1/4 linguriță cuișoare
1/4 linguriță nucșoară
un praf de sare
3 păstăi de cardamom
170 grame unt
100 grame zahăr brut
60 mililitri melasă
un ou
o linguriță de extract de vanilie
zahăr brut (pentru rulat biscuiții)

Pentru că scorțișoara, cuișoarele, nucșora și cardamomul sunt specifice sărbătorilor de iarnă, le-am potențat aromele cu melasă de la @nutsfornuts.ro și am transformat totul în niște cookies cu melasă, aromate și delicioase. ?

Melasa este un sirop brun-negricios care provine în urma extragerii zahărului din sfeclă de zahăr sau din trestie de zahăr. Melasa are un gust dulce-amărui, ușor afumat și se folosește ca îndulcitor. Aceasta conține diverși nutrienți și antioxidanți, motiv pentru care e mai sănătoasă decât zahărul, dar atenție, aceasta tot conține un nivel ridicat de zahăr, deci trebuie consumată cu moderație.

Biscuiți cu melasă și condimente
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se amestecă 280 gr de făină, un praf de copt, 2 lingurițe de ghimbir ras, o linguriță și jumătate de scorțișoară, 1/4 linguriță de cuișoare, 1/4 linguriță de nucșoară, un praf de sare și 3 păstăi de cardamom tocate mărunt.

2. Se amestecă într-un bol separat: 170 gr unt cu 100 gr zahăr brut, iar când zahărul s-a topit, se adaugă 60 ml melasă (eu am folosit melasă @nutsfornuts.ro ). Se amestecă bine, iar apoi se incorporeză și un ou și esență de vanilie după gust.

3. Se amestecă ingredientele umede cu cele uscate, iar după ce aluatul se omogenizează, se lasă la frigider să se răcească (cam o oră).

4. Mai apoi, se fac biluțe din aluat și se rulează prin zahăr brut. Se așează biluțele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dau la cuptorul preîncălzit la 175 °C, pentru 12 minute. Se scot apoi prăjiturile din tavă și se lasă la răcit. Se pot servi așa cum sunt sau merg foarte bine cu o cafea sau o cană de ceai. Poftă bună!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.

Biscuiți cu melasă și condimente

Leave a Reply

Your email address will not be published.