Cheesecake cu ciocolată albă și sos de zmeură - Flavor Tailors

Ingrediente

300 gr biscuiți de ovăz
50 gr unt
200 gr ciocolată albă
50 gr smântână pentru frișcă
600 gr mascarpone
o linguriță extract de vanilie
300 gr zmeură
50 gr zahăr
1 lingură suc de lămâie

Zmeura și ciocolata albă sunt combinația perfectă, iar dacă mai adaugi și mascarpone pufos în ecuație, rezultă un cheesecake delicios, foarte usor și răcoritor. Problema e că nu te poți opri la o felie. 🙂 Să aveți poftă!

Cheesecake cu ciocolată albă și sos de zmeură
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se mărunțesc biscuiții de ovăz și apoi se amestecă cu untul topit. Se întind într-o tavă rotundă, de tort și se ridică și pe marginile tăvii.

2. Ciocolata albă și smântâna pentru frișcă se pun deasupra unei oale cu apă care fierbe (procesul bain marie) și se amestecă până se topește ciocolata albă și rezultă o cremă omogenă. Mai apoi se ia de pe foc și se lasă să se răcească.

3. Se amestecă bine mascarpone cu un mixer și se incorporează crema de ciocolată și extractul de vanilie (eu am folosit de la Cloud Nine Factory). Se amestecă până rezultă o cremă pufoasă.

4. Se pune la fiert zmeura cu zahărul, zeama de lămâie și o cană mică de apă și se lasă să fiarbă până se înmoaie zmeura și rezultă un sos gros. Se ia de pe foc și se strecoară printr-o sită fină, să nu rămână semințe.

5. Se golește jumătate din crema peste aluatul de biscuiți, apoi se pune peste 2/3 din sosul de zmeură și se întinde uniform peste toată crema. Peste sosul de zmeură, se golește crema rămasă, iar deasupra, ca decor, se pune aleatoriu, din loc în loc, câte o linguriță de sos de zmeură. Cu ajutorul unei scobitori, se amestecă ușor în tort, astfel încât sosul de zmeură să se intercaleze cu crema de brânză și să rezulte un pattern apetisant. Pe margine se poate pune zmeură din loc în loc. Se lasă apoi 1 oră la frigider și după se poate servi.  Poftă bună!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.

Cheesecake cu ciocolată albă și sos de zmeură