Chec vegan cu scorțișoară - Flavor Tailors

Ingrediente

115 gr unt de caju
120 gr zahăr brun
160 ml lapte vegetal
260 gr făină
1 praf de copt
un praf de sare
170 gr smântână de caju
1 linguriță extrace de vanilie
75 gr zahăr brun
2 lingurițe scorțișoară

Vă invit la un chec vegan cu scorțișoară și gust de caramel de la zahărul brun. Nu știu cum e pentru voi, dar pentru mine scorțișoara e un ingredient care condimentază iarna, iar acest chec e perfect pentru serile friguroase de iarnă. Pe lângă gustul deosebit, e și umed și se topește în gură și mai e și vegan. Să aveți poftă!

Chec vegan cu scorțișoară

 

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se lasă untul de caju (am folosit unt de caju de la Rawckers) la temperatura camerei și când se înmoaie, se amestecă cu zahărul brun cu ajutorul unui mixer, până rezultă o cremă pufoasă.

2. Mai apoi se adaugă laptele vegan (am folosit lapte de migdale), smântâna de caju (am folosit Cremshu de la Rawckers) și vanilia și se amestecă bine.

3. Într-un alt bol se amestecă ingredientele uscate: făina (am folosit făină pentru prăjituri de la Raftul Bunicii), praful de copt și sarea. Apoi, se adaugă treptat în amestecul cu ingrediente umede, până rezultă un aluat omogen.

4. Se golește jumătate din compoziție într-o formă gulguf de silicon, iar apoi se amestecă zahărul brun cu scorțișoara și se golește uniform peste aluat.

5. La final, se acoperă cu cealaltă jumătate de aluat, se nivelează și se dă la cuptor, la 180°C, pentru 45-50 de minute. Se lasă să se răcească în formă și abia apoi se scoate, se presară cu zahăr pudră și se servește. Să aveți poftă!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.
Chec vegan cu scorțișoară