Carrot Cake cu Earl Grey - Flavor Tailors

Ingrediente

200 de grame zahăr
230 mililitri ulei
3 ouă
o linguriță esență de vanilie
2 lingurițe esență de portocale
220 de grame morcov ras
320 de grame făină albă
praf de copt
un praf de sare
coajă de portocală rasă
o linguriță de scorțișoară
1 pliculeț zahăr vanilinat
un vârf de linguriță nucșoară
2 păstăi de cardamom zdrobite
sucul de la o portocală
50 de grame zahăr
2 linguri de unt
350 de grame cremă de brânză
150 de grame unt
150 de grame zahăr pudră
esență de portocale
3 plicuri de ceai Earl Grey (dacă frunzele sunt mai mari, macină-le în mojar și pistil)
100 de grame nucă pentru decor

Carrot cake cu Earl Grey e cea mai bună rețetă de carrot cake pe care o să o mănânci vreodată! Dulceața morcovilor e condimentată de scorțișoară, nucșoară, cardamom, iar gustul de portocală și ceaiul Earl Grey completează toate aromele. Cu un blat zemos, cu o cremă fină și cu arome deosebite, rețeta e potrivită pentru ocazii speciale sau pentru un mic răsfăț.

Carrot cake Earl Grey
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se amestecă cu mixerul zahărul și uleiul, până rezultă o cremă pufoasă și se adaugă ouăle, unul câte unul. Mai apoi, se aromează cu esență de vanilie și de portocale.

2. După, se rad morcovii pe răzătoarea măruntă și se adaugă în cremă, împreună cu puțină coajă de portocală rasă.

3. Se cerne peste cremă făina cu praful de copt, sarea, scorțișoara, cardamom-ul și nucșoara și se amestecă toate ingredientele până rezultă o cremă omogenă.

4. Pentru coacere, se tapetează o tavă rotundă cu hârtie de copt și pune în ea jumătate din crema de morcovi, iar apoi dă la cuptor, la 180°C, pentru 30-40 de minute. Mai apoi coace și cel de-al 2-lea blat.

Sirop:

5. Se stoarce o portocală și se pune la foc sucul de portocală cu 50 de grame de zahăr și 2 linguri de unt. Când fierbe ia de pe foc.

6. Când se scot blaturile de la cuptor, se fac găuri aleatoriu prin blat cu ajutorul unei scobitoare, iar apoi se însiropează fiecare blat cu jumătate din siropul de portocală și se lasă să se răcească.

Cremă:

6. Se amestecă bine untul și zahărul, să rezulte o cremă pufoasă. După, se adaugă treptat crema de brânză, iar apoi se aromează cu esență de portocală și se golește conținutul a 3 pliculețe de ceai Earl Grey (dacă frunzele de ceai sunt prea mari, trebuiesc mărunțite puțin).

7. Se asamblează tortul și se pune jumătate din cremă între cele două blaturi, iar cu cealaltă jumătate se ornează exteriorul. Pentru decor, se presară puțină nucă coaptă și eventual ouă de ciocolată și servește cu plăcere! Acest carrot cake cu Earl Grey este printre cele mai bune pe care le-ai mâncat vreodată! Poftă bună!

P.S. Spor la „croit arome” și înainte să treci la degustat, trimite-ne și nouă o ”vedere” din bucătărie, să vedem cum s-au întrețesut ingredientele în farfurie!

Carrot cake Earl Grey

Leave a Reply

Your email address will not be published.