Aperitiv Nachos - Flavor Tailors

Ingredients

tortilla
Pentru Salsa:
2-3 roșii coapte
o jumătate de ceapă roșie
ardei iute sau jalapeno
pătrunjel
lime
chili
chimion
sare și piper
______________________________
Pentru Guacamole:
2 avocado bine copți
o roșie
o jumătate de ceapă roșie
20 gr de măsline verzi
pătrunjel
lime
chili
sare și piper
____________________________
Pentru sosul de cheddar:
50 gr cheddar
200 ml lapte
2 linguri făină
boia afumată
sare și piper
fulgi de chili
15 ml ulei
Nachos e potrivit pentru serile în care lenevești pe canapea la un film sau serial. Mmmm...Răsfață-ți și tu gusturile, în momentele de relaxare, cu triunghiulețele de tortilla, acompaniate de un sos de cheddar cremos și gustos, de salsa aromată și ușor picantă și de guacamole delicios.

Instrucțiuni de preparare

1.Salsa: Taie roșiile cubulețe mici, mărunțește ceapa și feliază ardeii. Amestecă ingredientele, adaugă pătrunjelul tocat mărunt, condimentează după gust și unește aromele cu suc de lime. Golește salsa într-un bol și las-o la odihnit. (Ingredientele se pot da și în blender dacă dorești ca salsa să fie ca o pastă)
2.Guacamole: Pisează avocado-ul până devine cremos și stoarce zeamă de lămâie pentru a evita oxidarea lui. Taie roșiile mărunt, mărunțește ceapa și feliază măslinele. Amestecă toate ingredientele, presată apoi pătrunjel și condimentează după gust.
3.Sos de cheddar: Încălzește uleiul, adaugă două linguri de făină și laptele și apoi amestecă cu un tel, până scapi de cocoloașe. Când sosul începe să se îngroașe, adaugă cheddar-ul ras și amestecă până sosul devine cremos și elastic. Condimentează după gust, dar pentru un gust deosebit, neapărat să folosești boia afumată, iar facă mănânci picant, presară și fulgi de chili.
4.Răsfață-ți simțurile cu triunghiulețe crocante de tortilla, scăldate într-unul din sosurile delicioase!

P.S. Spor la „croit arome” și înainte să treci la degustat, trimite-ne și nouă o ”vedere” din bucătărie, să vedem cum s-au întrețesut ingredientele în farfurie!

Aperitiv nachos and chill

Leave a Reply

Your email address will not be published.