Ingrediente

250 grame tagliatelle de grâu Petras Bio
3 ouă
4 linguri de miere
500 grame mascarpone
două pliculețe de zahăr vanilat
100 de grame merișoare
coajă de lămâie
3 linguri Amaretto
struguri
100 de grame migdale măcinate
Astăzi vă indulcesc cu o budincă de paste cu brânză dulce, merișoare și struguri, parfumată cu aer melancolic de copilărie și dor de bunici. Mmm...e învelită într-o pătură de migdale delicioase și-am ascuns prin ea boabe de struguri aromate! Să aveți poftă!

Instrucțiuni de preparare

1.Pune merișoarele „la îmbătat”, în lichior Amaretto, pentru aproximativ jumătate de oră.
2.Fierbe, în apă, tagliatellele de grâu așa cum e menționat pe ambalaj și apoi lasă-le să se odihnească puțin în strecurător.
3.Cu ajutorul unei mixer, amestecă bine 3 gălbenușe cu mierea, brânza dulce și zahărul vanilat. Parfumează cu coajă de lămâie rasă 🍋 și adaugă merișoarele cu amaretto.
4.Bate albușele până devin pufoase și incorporează-le treptat în crema de brânză, iar apoi adaugă și tagliatelle!
5.Golește, într-o tavă cu hârtie de copt, jumătate din pastele cu brânză, presară boabe de struguri 🍇 și apoi adaugă cealaltă jumătate de paste cu brânză. Decorează cu migdale măcinate și dă budinca la cuptor până prinde o crustă aurie.😁 Servește cu poftă și zboară cu gândul spre copilărie!

P.S. Spor la „croit arome” și înainte să treci la degustat, trimite-ne și nouă o ”vedere” din bucătărie, să vedem cum s-au întrețesut ingredientele în farfurie!

Leave a Reply