Tsukune (chifteluțe japoneze) - Flavor Tailors

Ingrediente

500 gr carne de pui măcinată
35 gr ceapă verde
1 linguriță de ghimbir ras
30 gr panko
1 ou
200 ml sos de soia
60 ml oțet de orez
60 ml sake
50 gr zahăr brun
1 linguriță susan (pentru decor)
ceapă verde (pentru decor)

Tsukune sunt niște chifteluțe japoneze rumenite pe grătar și glazurate cu sos de soia. Se pot face din diferite tipuri de carne, dar cea mai comună variantă e cu carne de pui, de preferat pulpe de pui măcinate pentru că au și puțină grăsime și nu vor rezulta niște chiteluțe uscate. Bineînțeles, se servesc cu orez simplu pentru că sunt ele destul de aromate de la ghimbir, ceapă verde și sos de soia. Să aveți poftă!

Tsukune (chifteluțe japoneze)

 

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se prepară glazura de soia amestecând sosul de soia cu oțetul de orez, sake și zahărul brun. Se pune amestecul pe foc și se lasă să fiarbă până se reduce din cantitatea lichidului și se îngroașă.

2. Mai apoi, se amestecă carnea de pui tocată cu rondele de ceapă verde, ghimbirul ras, oul, panko și 50 ml glazură de soia.

3. Se lasă amestecul o oră la frigider să se marineze bine carnea și să absoarbă panko lichidul și apoi se formează chifteluțe.

4. Se înfig câte 3-4 chifteluțe pe un băț de frigărui (lăsat jumătate de oră la înmoi în apă ca să nu ia foc pe grătar).

5. La final, se prăjesc chifteluțele pe grătar și se întorc de pe o parte pe cealaltă tot la un minut, după care se dau cu pensula cu glazură de soia.

6. Fiind carne de pui, chiftelele se gătesc repede și se scot pe o farfurie, se presară susan și rondele de ceapă verde și se pot servi cu orez. Să aveți poftă!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.

Tsukune (chifteluțe japoneze)