Tartă Pasqualina - Flavor Tailors

Ingrediente

300 gr Făină integrală de grâu Raftul bunicii
100 gr Mălai Extra Gold Raftul bunicii
un praf de sare
185 gr de unt
2 ouă
4 linguri de apă
500 grame ricotta
200 grame feta
100 grame parmezan
1 ou
1 ceapă verde
jumătate de legătură de pătrunjel
câteva frunze de busuioc
sare și piper după gust
200 grame cașcaval
3-4 ardei copți (în funcție de mărimea tăvii)
4-8 felii de șuncă (în funcție de mărimea tăvii)
4 ouă
un gălbenuș
2 lingurițe de susan negru

Mă entuziasmează venirea Paștelui pentru că avem o vacanță în care ne relaxăm și ne bucurăm de primăvară, de copacii înfloriți, de compania familiei. Sper totuși să vină odată primăvara! 🙄

Pentru această perioadă specială, vă propun o tartă Pasqualina, un aperitiv perfect pentru masa de Paști pentru că are brânză, ceapă verde și ouă. Le mulțumesc celor de la Raftul bunicii că m-au provocat cu această rețetă și am încercat o variantă mai sănătoasă, cu făină integrală de grâu Raftul bunicii.

Tartă Pasqualina

 

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se amestecă Făina integrală de grâu Raftul bunicii cu Mălaiul Extra Gold Raftul bunicii și sarea și se face o gaură în mijloc, în care se adaugă untul moale, tăiat cubulețe.

2. Mai apoi, se bat ouăle cu cele 4 linguri de apă și se adaugă în aluat. Se amestecă bine aluatul până are o consistență omogenă, se pune într-un bol acoperit și se lasă să se odihnească puțin

3. Se rade brânza feta pe răzătoarea mică și se amestecă cu brânza ricotta. Se adaugă parmezanul ras, se sparge și oul în compoziție și se condimentează cu sare și piper. Se împarte amestecul în două boluri, într-unul se pune cam 40% și în celălalt cam 60%.

4. Se taie mărunt ceapa verde, pătrunjelul și busuiocul și se golesc în bolul cu 40% din amestecul de brânze. Se amestecă bine crema de brânză și apoi se pune deoparte.

5. Se ia 3/4 din aluat și se întinde în formă rotundă, mai mare decât tava pe care o veți folosi (atenție, trebuie să fie o tavă cu margini înalte). Se așază aluatul în tavă, astfel încât să acopere și marginile și să mai rămână puțin aluat și peste marginea tăvii.

6. Se rad 80 grame de cașcaval și se pun peste aluat, iar peste se pune ardeiul copt. Dacă vă place mult ardeiul copt, puteți tăia ardeii în jumătate și să îi întindeți peste tot, să acopere tot cașcavalul. Eu am ales să îi tai felii și să presar peste cașcaval.

7. Mai apoi, se golește amestecul de brânze cu verdeață și se nivelează uniform, iar peste el se pun felii de șuncă, astfel încât să acopere toată suprafața tăvi (se pot pune chiar și două rânduri de felii de șuncă, în funcție de preferințe).

8. La final, se adaugă crema de brânză simplă și se fac patru mici adâncituri în cremă, în care se sparg 4 ouă. Se rade cașcavalul rămas deasupra și se întinde în formă rotundă și cealaltă biluță de aluat rămas și se acoperă cu ea tarta. Aluatul inițial, care era peste marginea tăvii se îndoaie acum peste aluatul cu care am acoperit tarta. Cu ajutorul unui cuțit, se fac patru incizii în formă de cruce în aluat.

9. Se bate un gălbenuș de ou, și, cu ajutorul unei pensule, se întinde gălbenușul peste aluat. Recomand să se înceapă cu partea din mijloc și apoi să se ungă și aluatul de pe margine. Se presară susan negru deasupra și se dă tarta la cuptor, la 190 °C, pentru aproximativ 60 de minute.

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi cu produsele Raftul Bunicii.
Tartă Pasqualina