Salată italiană cu paste - Flavor Tailors

Ingrediente

500 gr spirale
3-4 linguri ulei de măsline
300 gr roșii cherry
150 gr măsline verzi
250 gr mozzarella biluțe
1 ceapă roșie
150 gr prosciutto crudo felii
125 ml ulei de măsline
2 căței de usturoi tocați
sare și piper după gust
1 linguriță ierburi italiene
câteva frunze de pătrunjel tocate
câteva frunze de busuioc tocate
frunze de busuioc pentru decor

Salată italiană de paste, super fresh și delicioasă, perfectă pentru zilele călduroase de vară. De ce îi spune salată italiană? Pentru că o parte din ingrediente au culorile steagului Italiei: busuioc – verde, mozzarella – alb și roșii cherry – roșu. Pe lângă aceste ingrediente, salata mai are măsline, prosciutto, ceapă roșie și un dressing răcoritor cu verdețuri și usturoi. Efectiv o ador! Vă recomand să o încercați. Bonus: se prepară super repede. Să aveți poftă!

frunze de busuioc pentru decor
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se fierb spiralele al dente, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Mai apoi, se strecoară, se spală cu apă rece și se golesc într-un bol mare, iar peste ele se pun 3-4 linguri de ulei de măsline pentru a nu se lipi între ele.

2. Se spală roșiile cherry și se feliază în jumătate. Se feliază și biluțele de mozzarella în jumătate și se golesc toate peste paste.

3. Măslinele se taie felii și se adaugă și ele în bol, iar apoi se curăță ceapa, se taie în jumătate și se taie felii subțiri. Se freacă feliile de ceapă între degete să se rupă unele de altele și se preasră peste paste. Prosciutto crudo se rupe în bucăți mai mici și se adaugă în salată.

4. Pentru dressing, se curăță cățeii de usturoi și se toacă mărunt, iar apoi se amestecă cu uleiul de măsline (eu am folosit ulei de măsline nefiltrat il Grezzo de la Costa d’Oro). Se condimentează cu sare, piper și ierburi italiene, iar la final se adaugă pătrunjel și busuioc tocat mărunt.

5. Se golește dressingul peste salata de paste și se amestecă bine să se întrepătrundă toate aromele. Se presară frunze de busuioc și se servește rece, fiind o salată perfectă pentru o zi călduroasă de vară. Poftă bună!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.
frunze de busuioc pentru decor