Quiche cu roșii și burrata - Flavor Tailors

Ingrediente

115 gr unt (aluat)
200 gr Făină Superioară 000 Raftul bunicii (aluat)
un praf de sare (aluat)
1 linguriță de zahăr (aluat)
aprox 80 ml apă (aluat)
2 ouă și un gălbenuș
120 ml lapte
250 gr ricotta
sare și piper după gust
1 lingură de busuioc tocat
1 lingură de oregano tocat
100 gr parmezan
20 roșii cherry de diferite culori
115 gr burrata
frunze de busuioc

Quiche cu roșii și burrata, gustos și răcoros, preparat din făină superioară 000 Raftul bunicii, umplut cu ricotta, roșii aromate, parfumat cu busuioc și oregano și decorat cu burrata cremoasă. Mmm…super gustos și răcoritor! Un deliciu pentru o vară aromată și mai răcoritoare!

Quiche cu roșii și burrata
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se cern 200g Făină Superioară 000 Raftul bunicii și apoi se adaugă o linguriță de zahăr și un praf de sare și se rad pe răzătoare 115g unt care a stat în prealabil, cam 20-30 de minute, la congelator.

2. Mai apoi, se amestecă totul și se adaugă treptat aprox 80ml apă rece, în timp ce se frământă să rezulte un aluat omogen.

3. Aluatul trebuie să se odihnească la frigider, cam 45min, acoperit cu folie alimentară.

4. Între timp, se amestecă 250g brânză ricotta cu 120ml lapte și apoi se adaugă 2 ouă și un gălbenuș.

5. Mai apoi, se condimentează cu sare și piper după gust și se aromează cu o lingură de oregano și una de busuioc tocat mărunt.

6. Se întinde aluatul și apoi se pune într-o tavă de tartă, astfel încât să ajungă până la marginea de sus a tăvii de tartă.

7. Se pune hârtie de copt peste aluat și peste ea se pun boabe de fasole care nu vor lăsa aluatul să crească. Se dă tava la cuptor, la 200°C, pentru 15 min.

8. După, se ia hârtia de copt cu boabele de fasole și se golește umplutura. Se dă totul la cuptor, la 15°C, pentru 20 min, cât să se întărească umplutura.

9. Se presară parmezanul peste tartă și apoi se așează roșiile tăiate în jumătăți. La final, se rupe burrata în bucăți și se presară peste tartă, împreună cu piper proaspăt zdrobit și se mai lasă la cuptor cam 10-15 min.

10. Se servește rece, cu frunze proaspete de busuioc presărate deasupra.

Poftă bună, spor la gătit și nu uitați să fiți creativi cu produsele Raftul bunicii!

Quiche cu roșii și burrata