Pizzetti sau pizza rulată - Flavor Tailors

Ingrediente

300 de grame de făină
3 linguri ulei de măsline
1 linguriță zahăr
1 plic drojdie uscată (8 gr)
un praf de sare
150 de grame sos de roșii
5 gr verdețuri italiene
aproimativ 400 gr salam
400 gr cașcaval sau mozzarella
orice alt topping îți dorești (măsline, porumb, ciuperci etc)

Pizzetti sau pizza rulată, o rețetă mai puțin sănătoasă, dar cu care nu veți da greș la zilele de naștere sau ocaziile speciale când aveți musafiri. Vă garantez că vor fi preferatele invitaților, prietenii mei le adoră. Totodată, din punctul meu de vedere sunt mai gustoase decât pizza și partea bună, nu veți mânca o pizza întreagă, ci doar 2-3 pizzetti și veți fi sătui.

Pizzetti sau pizza rulata
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Aluat: Amestecă făina și sarea cu uleiul de măsline (am folosit ulei de măsline L’integrale Costa d’Oro) şi zahărul, iar apoi diluează drojdia uscată în puţină apă caldă şi pune-o peste făină. Amestecă bine ingredientele și frământă (dacă mai trebuie apă, adaaugă până rezultă un aluat elastic). Unge un bol cu ulei de măsline și pune aluatul de pizzetti să dospească, acoperit cu un prosop de bucătărie curat.

2. După ce a crescut aluatul, întinde-l în formă dreptunghiulară, pune sos de roșii deasupra și presară ierburi italiene.

3. Taie salamul felii și apoi taie feliile în jumătate. Așează jumătățile de salam pe aluat, formând rânduri pe latura mai îngustă. Vezi imaginea de mai jos ca exemplu.

4. Următorul pas este important: cu ajutorul unui feliator de pizza, taie aluatul fâșii, astfel încât fiecare fâșie să conțină un rând de salam. Abia după ce ai tăiat aluatul, presară cașcaval ras peste aluat (dacă presari înainte, se va tăia greu aluatul din cauza cașcavalului).

5. Rulează fiecare fâșie de aluat până rezultă o formă ca și cochilia unui melc. Așează fiecare rolă de aluat într-o tavă, pe hârtie de copt și dă la cuptor, la 180 °C, până se rumenesc și au o culoare aurie. Să aveți poftă!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.
Pizzetti sau pizza rulata

Leave a Reply

Your email address will not be published.