Leche frito în crustă crocantă - Flavor Tailors

Ingrediente

1L lapte
100 gr făină
55 gr amidon de porumb
120 gr zahăr
2 lingurițe scorțișoară
Coaja de la o portocală
Coaja de la o lămâie mică
1/2 baton vanilie
75 gr făină (pentru prăjit)
75 gr panko (pentru prăjit)
2 ouă (pentru prăjit)
Ulei (pentru prăjit)
50 gr zahăr (crustă)
2 lingurițe scorțișoară (crustă)
Înghețată (pentru servit)
2 linguri fulgi de migdale (pentru servit)

Leche frito în crustă crocantă, tăvălit prin zahăr cu scorțișoară, un desert spaniol super gustos, care m-a cucerit de la prima linguriță. Leche frito înseamnă lapte prăjit, dar se referă la un fel de budincă de lapte, care se întărește și se poate prăji apoi, ca un pane, pentru a fi crocantă la exterior și mole și fină în interior. Se servește cu înghețată, cu sos de ciocolată sau chiar și așa, simplu. Poftă bună! Sunt sigură că o să vă cucerească și pe voi acest leche frito în curstă crocantă!

Leche fritto în crustă crocantă
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se amestecă făina cu amidonul de porumb și un pahar de lapte, până rezultă un amestec omogen.

2. Se pune restul de lapte la încălzit și se adaugă zahărul, scorțișoara, coaja de lămâie, coaja de portocală și jumătate de baton de vanilie.

3. Trebuie să fiarbă cam 5 minute, cât să se amestece aromele, iar apoi se scot cojile de citrice și batonul de vanilie, cu ajutorul unei spumiere.

4. Mai apoi, se dă focul mai încet și se golește amestecul de făină și amidon în lapte, în timp ce se amestecă cu un tel în formă de pară.

5. După câteva minute în care fierbe și se îngroașă tot amestecul, se ia oala de pe foc și se golește budinca de lapte într-o tavă dreptunghiulară îmbrăcată în folie alimentară.

6. Se acoperă și deasupra cu folie alimentară și se lasă la frigider câteva ore să se întărească. Mai apoi se scoate din tavă, pe un platou sau un fund de lemn și se taie în pătrate de 6-8 cm.

7. Se pune făină într-un bol, panko într-al bol, se sparg și se bat bine cele 2 ouă în cel de-al trilea bol și apoi se trece fiecare pătrat de budincă de lapte prin făină, ou și panko și se prăjește în ulei, să devină crocant.

8. Pentru un înveliș și mai crocant și aromat, se amestecă zahărul cu scorțișoara și se tăvălește fiecare pătrat de leche frito prin acest amestec, imediat după ce este scos din uleiul încins.

9. Pentru servit, se așează 1-2 pătrate de leche frito pe o farfurie, se decorează cu un glob de înghețată și se presară câțiva fulgi de migdale deasupra. Poftă bună!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.

Leche fritto în crustă crocantă