Gingerbread cheesecake cu caramel și nuci pecan - Flavor Tailors

Ingrediente

80 gr unt
300 gr biscuiți gingerbread
500 gr cremă de brânză
100 gr iaurt
250 ml smântână pentru frișcă
200 gr zahăr
20 gr făină
coaja de la o portocală rasă
1/4 linguriță scorțișoară
1/4 linguriță cuișoare
1/4 linguriță nucșoară
1/4 linguriță ghimbir măcinat
4 semițe de cardamom tocate mărunt
3 ouă
12 linguri zahăr brun
120 ml smântână pentru frișcă
100 gr nuci pecan pentru decor

O porție de gingerbread cheesecake cu caramel și nuci pecan sigur o să vă dea pe spate! Blatul de biscuiți este crocant și aromat, crema de brânză este pufoasă, topingul de caramel sărat merge de minune cu nucile pecan. Mmm…un deliciu, ce mai?!

Gingerbread cheesecake cu caramel și nuci pecan

 

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se topește untul și se fărmițează biscuiții, iar apoi se amestecă și se golesc într-o tavă rotundă pentru tort. Se apasă bine cu o lingură să se taseze și se lasă la frigider să se răcească.

2. Mai apoi se amestecă, cu ajutorul unui mixer, crema de brânză cu iaurtul și zahărul. Se incorporează ouăle unul câte unul, coaja de portocală și condimentele.

3. După, se golește treptat smântâna pentru friscă în cremă și se amestecă cu mixerul până devine pufoasă. Se adaugă făina și se incorporează și ea, iar apoi se golește crema peste blat și se dă la cuptor, la 150°C, pentru 50 de minute. Apoi se lasă la răcit.

4. Se topește zahărul la foc mediu, până se caramelizează și apoi se adaugă smântâna pentru frișcă și se amestecă bine, până rezultă o cremă omogenă. Dacă este nevoie, se strecoară să nu mai fie bucăți de zahăr netopit.

5. Se golește crema de caramel peste cheesecake, se presară puțină sare și se ornează frumos cu bucăți de nuci precan, coapte puțin în prealabil să capete aromă. Să aveți poftă!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.
Gingerbread cheesecake cu caramel și nuci pecan