Fresh antirăceală - Flavor Tailors

Ingrediente

4 portocale
jumătate de pepene galben
o bucățică de ghimbir
o linguriță de turmeric (eu am folosit Turmeric Latte Mix Sweet Love de la Golden Flavours)

A venit deja toamna și trebuie să avem grijă că vremea rece poate aduce cu sine și o răceală. Pentru că ador pepenele galben și încă se mai găsește proaspăt, din producție locală, am profitat de ultimele bucăți să fac un fresh antirăceală. Mixul de ingrediente e de-a dreptul delicios: pepene galben parfumat, portocală fresh, dulce-acrișoară, ghimbir picant și turmeric aromat! Mmm…delicios și sănătos!

Portocalele au puține calorii și sunt pline de nutrienți. Totodată, întăresc sistempul imunitar deoarece asigură 130% din necesarul zilnic de vitamina C, 6% din necesarul de calciu și 2% din necesarul de vitamina A.

Pepenele galben conține vitamina C, vitaminia B, beta-caroten, potasiu și apă, toate esențiale pentru sănătatea și hidratarea noastră zilnică!

Ghimbirul ajută sistemul imunitar și susține organismul în lupta împotriva virusurilor sau bacteriilor. Totodată, diminuează riscul de infecție, datorită gingerolului, un compus care se găsește în rădăcina de ghimbir.

Turmericul crește considerabil capacitatea antioxidantă din corpul nostru. Curcuma conține compuși antiinflamatori naturali, care ajută la reducerea stresului oxidativ, responsabil de îmbătrânirea timpurie și apariția multor boli. Turmericul are puternice proprietăți antiinflamatoare, antivirale, antibacteriene, antialergice și antianemice.

Pentru o aromă cu totul deosebită, la această rețetă am folosit o linguriță de Turmeric Latte Mix Sweet Love din pachetul Turmeric Latte Mix Pack de la Golden Flavours. Aceasta este o pudră cu ingrediente afrodisiace și revitalizante. Conform celor de la Golden Flavours, „vanilia și scorțișoara te îndeamnă la relaxare, activând hormonul fericirii, în timp ce turmericul, maca și ginsengul aprind pasiunea și revigorează simțurile. Laptele de cocos îmbrăcă toate aceste arome exuberante într-o băutură ce se cere a fi iubită.”

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1.Se storc cele 4 portocale și se taie pepenele cubulețe.

2. Se dau toate ingredientele în blender până rezultă un suc mai gros.

3. Se poate strecura dacă preferi, dar eu l-am lăsat așa, cu toate fibrele.

4. Se lasă o oră la frigider sau se servește imediat cu câteva cuburi de gheață.

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi!

Fresh antirăceală

Leave a Reply

Your email address will not be published.