Focaccia Pugliese cu măsline, roșii și salvie - Flavor Tailors

Ingrediente

500 gr făină
2 cartofi mari
2 pliculețe de drojdie
1 linguriță de sare
250 ml apă
15-20 de roșii cherry
25-30 de măsline Kalamata fara samburi
o legătură de frunze de salvie
o crenguță de rozmarin
150 ml ulei de măsline extravirgin
sare de mare

Vă invit la o focaccia Pugliese cu măsline, roșii și salvie! De ce e această focaccia specială? Pentru că aluatul conține cartofi și e atât de pufos și gustos, iar în combinație cu roșii cherry zemoase, măsline Kalamata cărnoase și salvie aromată, rezultatul e absolut delicios! Bineînțeles, ca să aveți rezultatul dorit, recomand să folosiți ingrediente de calitate superioară, precum ulei de măsline extravirgin și măsline Kalamata, aduse din Grecia de cei de la Prăvălia noastră.

Focaccia Pugliese cu măsline, roșii și salvie

 

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se fierb cartofii, se curăță de coajă și se zdrobesc ca un piure, iar apoi se amestecă cu făina (am folosit făină standard 650 de la Raftul bunicii).

2. Apoi, se adaugă drojdia și sarea în apa călduță și apoi se golește peste cartofi și făină.

3. Se frământă bine aluatul, se unge un bol cu ulei de măsline și se așează aluatul în bol. Mai apoi, se acoperă cu folie alimentară și se lasă minim 2 ore să dospească.

4. Se pun 50 ml ulei de măsline (eu am folosit ulei de masline extravirgin de la Prăvălia Noastră) într-o tavă și apoi se întinde aluatul cu mâna, până acoperă toată suprafața tăvii. Se acoperă apoi cu folie alimentară și se mai lasă 1 oră să dospească.

5. După o oră, se împunge aluatul cu degtele, din loc în loc și apoi se apasă în aluat jumătăți de roșii cherry, măsline Kalamata (am folosit Masline Kalamata fara samburi de la Prăvălia noastră), frunze de salvie și de rozmarin.

6. La final, se pune restul de ulei de măsline peste aluat, se presară sare de mare și se dă focaccia la cuptor, la 220 °C, pentru aproximativ 20-25 de minute. Poftă bună!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.

Focaccia Pugliese cu măsline, roșii și salvie