Focaccia cu măsline și rozmarin - Flavor Tailors

Ingrediente

600 gr făină de spelta albă (am folosit făină ecologică de la Terra Natura)
2 lingurițe sare
30 gr de drojdie
2 lingurițe zahăr
160 ml de apă călduță
55 ml de ulei de măsline
200 ml apă călduță
55 ml ulei de măsline
30 ml de apă
100 gr măsline verzi
rozmarin o crenguță
2 gr fulgi de chili
3 gr sare grunjoasă
Dacă tot ne-am refăcut proviziile de făină și avem mai mult timp pentru noi, vă propun să croiți o rețetă de focaccia cu aer mediteranian, presărată cu măsline, rozmarin, sare și fulgi de chili. Știu, trebuie să stea mult la dospit și durează mai mult până e gata, dar merită tot efortul. E foarte gustoasă!

Instrucțiuni de preparare

1.Amestecă zahărul și drojdia într-un bol și adaugă apă călduță, iar apoi golește peste făina de spelta și adaugă sarea, uleiul de măsline și cei 200 ml de apă călduță. Amestecă cu o lungură de lemn până se omogenizează și golește aluatul pe un blat și frământă-l puțin până devine elastic.
2.Unge un bol cu ulei de măsline, pune aluatul în bol și acoperă-l cu un prosop ud, să crească și să-și dubleze volumul (minim o oră).
3.Unge un blat cu ulei de măsline și mai frământă puțin aluatul, întinde-l apoi în formă dreptunghiulară și împătură-l în trei pe lungime și apoi fâșia rămasă încă odată în 3. Mai lasă-l încă 30 de minute la dospit în bol.
4.Presară ulei de măsline într-o tavă și întinde aluatul cu mâna, întorcându-l de pe o parte pe alta, să absoarbă ulei. Fă mici adâncituri cu ajutorul degetelor și apoi lasă aluatul să se mai odihnească pentru 30 de minute.
5.Amestecă uleiul de măsline cu apa și, cu ajutorul unei pensule, unge aluatul, iar apoi apasă măslinele verzi în aluat, presară rozmarin, sare și fulgi de chili.
6.Dă focaccia la cuptor, la 200 °C, pentru aproximativ 20 de minute, până prinde o crustă maronie. 

P.S. Spor la „croit arome” și înainte să treci la degustat, trimite-ne și nouă o ”vedere” din bucătărie, să vedem cum s-au întrețesut ingredientele în farfurie!

Leave a Reply

Your email address will not be published.