Dahl cu năut și mazăre - Flavor Tailors

Ingrediente

300 de grame năut
o ceapă mare
3 căței de usturoi
o cană de vin alb
1 roșie tăiată cubulețe
1 linguriță boia afumată
2 lingurițe curry
sare și piper
50 de grame porumb dulce
100 de grame mazăre
50 de grame smântână dulce
ceapă verde
Lipii pentru servit
Năutul este nelipsit din casă și pentru că de obicei îl transform în humus sau falafel, m-am gândit ce altceva aș mai putea croi cu el, așa că i-am dat un aer indian și l-am cusut într-un dahl cu năut și mazăre. Bineințeles, am condimentat totul cu curry parfumat, iar rezultatul a fost delicios alături de niște lipie rumenită.

Instrucțiuni de preparare

1.Pune năutul întrun bol cu apă care să treacă de trei degete peste năut și lasă-l până dimineața la înmoi. Fierbe năutul în apă cu puțin bicarbonat (ajută să fiarbă mai repede) pentru aproximativ o oră și 45 de minute. Bineînțeles, dacă folosești năut din conservă, nu mai este necesar să îl lași la înmoi și să îl fierbi înainte.
2.Călește ceapa în puțin vin, iar când prinde culoare adaugă și usturoiul și presară condimentele; boia afumată, curry, sare și piper.
3.Adaugă vinul rămas, năutul și roșia tăiată cubulețe și lasă să fiarbă pentru 15 minute. Dacă mai e nevoie, poți să mai adaugi apă sau supă de legume.
4.Pune porumbul și mazărea la fiert și lasă-le pentru aproximativ 10 minute (sau cât e nevoie să se evapore lichidul și să rezulte o consistență ca de tocăniță).
5.Înainte să iei de pe foc, adaugă smântâna dulce și amestecă bine. Servește cu ceapă verde, pătrunjel sau coriandru presărat deasupra. Poftă bună!

P.S. Spor la „croit arome” și înainte să treci la degustat, trimite-ne și nouă o ”vedere” din bucătărie, să vedem cum s-au întrețesut ingredientele în farfurie!

Dahl cu naut si mazare

Leave a Reply

Your email address will not be published.