Cheesecake cu caise și flori de salcâm - Flavor Tailors

Ingrediente

200 gr biscuiți Petit Beurre
100 gr unt
o linguriță esență de vanilie
3 ouă
200 gr ciocolată albă
300 gr cremă de brânză
1 linguriță esență de vanilie
50 gr flori de salcâm
200 gr caise confiate
5 linguri gem de caise
120 ml apă
1 linguriță coajă de lămâie rasă
2 lingurițe de amidon

Sunt fan cheesecake-uri și pentru că am fost la o plimbare și am găsit flori de salcâm, m-am gândit să le includ parfumul lor delicat în crema de brânză și uite așa, a rezultat un cheesecake cu caise și flori de salcâm. Bineînțeles, se poate face și fără flori de salcâm pentru că știu cât sunt de prețioase aceste flori și că se găsesc doar o perioadă scurtă, prin luna mai. Să aveți poftă!

Cheesecake cu caise și flori de salcâm
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se fărmițează biscuiții, se amestecă apoi cu untul topit și vanilia și se așează uniform pe fundul unei tăvi rotunde. Se presează bine, cu ajutorul unei linguri, astfel încât să se transforme într-un blat.

2. Se topește ciocolata albă, într-un bol metalic sau ceramic, pus deasupra unei cratițe cu apă care fierbe (procesul bain marie).

3. Se amestecă cu mixerul crema de brânză și se adaugă ouăle unul câte unul, iar apoi se incorporează și ciocolata albă topită. Se adaugă vanilia și florile de salcâm și se amestecă ușor cu o spatulă.

4. Se golește crema peste blatul de biscuiți și se dă la cuptor, la 175 °C, pentru aproximativ 20-25 de minute.

5. Între timp, se prepară sosul de caise. Se pune la foc apa cu gemul de caise, caisele confiate și coaja de lămâie rasă și se amestecă bine până scade apa și se îngroașă puțin. La final se adaugă amidonul și se ia de pe foc.

6. După ce se scoate cheesecake-ul de la cuptor, se golește sosul de caise și se lasă să se răcească. Se servește rece, de la frigider. Poftă bună!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi!

Descoperă și alte rețete delicioase cu flori de salcâm aici!

Cheesecake cu caise și flori de salcâm