Chec cu dovleac - Flavor Tailors

Ingrediente

250 gr piure de dovleac
125 ml ulei de măsline
2 ouă
200 gr zahăr brun
1 linguriță de scorțișoară
1/2 linguriță nucșoară pudră
1/2 linguriță cuișoare pudră
1/4 linguriță anason pudră
1/4 linguriță piper
un praf de sare
200 gr făină
1 pliculeț de praf de copt
150 gr zahăr pudră
2 linguri ulei de măsline
2 linguri melasă
2 linguri apă caldă
un praf de sare
2 linguri semințe de dovleac

Chec cu dovleac, pentru că nimic nu spune toamnă sau Halloween mai bine decât o rețetă cu dovleac, scorțișoară, cuișoare și anason. E foarte umed și aromat și merge bine cu o cafea sau un ceai. Să nu mai spun că e potrivit pentru Halloween și, cu siguranță, îi va cuceri pe toți care îl degustă. Mmm…Să aveți poftă!

Chec cu dovleac
INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Se curăță dovleacul de coajă și semințe și se taie cuburi, iar apoi se dă la cuptor până se înmoaie (timpul de coacere diferă în funcție de cât de mare tăiați cuburile, dar e suficient să încercați cu furculița să vedeți când s-au copt).

2. Se pune dovleacul copt într-un bol și se adaugă zahărul brun și ouăle, iar apoi se mărunțesc toate în blender până rezultă o cremă.

3. Mai apoi, se adaugă uleiul de măsline (am folosit ulei de măsline nefiltrat Il Grezzo Costa d’Oro) și toate condimentele și se amestecă bine. La final, se cerne peste făina cu praful de copt și se amestecă să se omogenizeze.

4. Se golește tot amestecul într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor, la 180 °C, pentru 40-50 de minute.

5. După ce s-a răcit checul, se prepară glazura: se amestecă zahărul pudră cu uleiul de măsline, cu melasa, praful de sare și apa caldă. Trebuie să rezulte o glazură de culoarea caramelului. Se golește apoi glazura peste chec, se presară semințe de dovleac deasupra și se lasă la frigider să se întărească glazura înainte de servire. Să aveți poftă!

Vă provoc și pe voi să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi.
Chec cu dovleac