Castane în unt cu scorțișoară - Flavor Tailors

Ingrediente

500 de grame castane
30 de grame unt
3 lingurițe de zahăr brun
1/4 linguriță scorțișoară

Castanele în unt cu scorțișoară sunt o rețetă delicioasă care accentuează aceste minunății ale toamnei. Până acum, mâncam cu mare drag piureul de castane din comerț, dar nu încercasem castane fierte sau coapte și cum nu m-au dat pe spate, m-am gândit cum să le gătesc să mă bucur și eu de ele.

Combinația cu unt cremos și scorțișoară aromată se potrivește de minune cu gustul ușor dulceag și aroma delicată a castanelor. Vă invit și pe voi să descoperiți acest desert ușor de făcut, deloc pretențios, dar delicios!

Castane în unt cu scorțișoară
MOD DE PREPARARE:

1. Se crestează castanele, în formă de cruce, cu ajutorul unui cuțit și apoi se pun la fiert aproximativ 25-30 de minute. Se lasă apoi la răcit puțin și se curăță de coajă. Este un proces laborios ce necesită răbdare, dar să știți că se găsesc și de cumpărat castanele gata fierte, decojite și trase în vid. 

2. Se topește untul într-o tigaie și se adaugă lingurițele de zahăr brun, scorțișoara și castanele și se amestecă 2 minute, cât să se topească zahărul și să se omogenizeze totul.

3. Se iau de pe foc și se pot servi imediat, presărate cu puțină scorțișoară sau chiar și sare grunjoasă pentru o aromă contrastantă. Poftă bună!

Vă provoc și pe voi să „croiți arome” și să vă jucați cu ingredientele!

Castane în unt cu scorțișoară

Leave a Reply

Your email address will not be published.