Carrot Cake cu Earl Grey - Flavor Tailors

Ingrediente

200 de grame zahăr
230 mililitri ulei
3 ouă
o linguriță esență de vanilie
2 lingurițe esență de portocale
220 de grame morcov ras
320 de grame făină albă
praf de copt
un praf de sare
coajă de portocală rasă
o linguriță de scorțișoară
un vârf de linguriță nucșoară
2 păstăi de cardamom zdrobite
sucul de la o portocală
50 de grame zahăr
2 linguri de unt
350 de grame cremă de brânză
150 de grame unt
150 de grame zahăr pudră
esență de portocale
3 plicuri de ceai Earl Grey (dacă frunzele sunt mai mari, macină-le în mojar și pistil)
100 de grame nucă pentru decor

Carrot cake cu Earl Grey e cea mai bună rețetă de carrot cake pe care o să o mănânci vreodată! Dulceața morcovilor e condimentată de scorțișoară, nucșoară, cardamom, iar gustul de portocală și ceaiul Earl Grey completează toate aromele. Cu un blat zemos, cu o cremă fină și cu arome deosebite, rețeta e potrivită pentru ocazii speciale sau pentru un mic răsfăț.

INSTRUCȚIUNI DE PREPARARE:

1. Amestecă cu mixerul zahărul și uleiul până rezultă o cremă pufoasă și adaugă ouăle unul câre unul. Aromează cu esență de vanilie și de portocale.

2. Rade morcovii pe răzătoarea măruntă și adaugă-i în cremă, împreună cu puțină coajă de portocală rasă.

3. Cerne peste cremă făina cu praful de copt, sarea, scorțișoara, cardamom-ul și nucșoara și amestecă toate ingredientele până rezultă o cremă omogenă.

4. Tapetează o tavă rotundă cu hârtie de copt și pune în ea jumătate din crema de morcovi, iar apoi dă la cuptor, la 180°C, pentru 30-40 de minute. Mai apoi coace și cel de-al 2-lea blat.

Sirop:

5. Stoarce o portocală și pune la foc sucul de portocală cu 50 de grame de zahăr și 2 linguri de unt. Când fierbe ia de pe foc.

6. Când scoți blaturile de la cuptor, fă găuri aleatoriu prin blat cu ajutorul unei scobitoare, iar apoi însiropează fiecare blat cu jumătate din siropul de portocală și lasă-le să se răcească.

Cremă:

6. Amestecă bine untul și zahărul, să rezulte o cremă pufoasă. Adaugă treptat crema de brânză, iar apoi aromează cu esență de portocală și golește conținutul a 3 pliculețe de ceai Earl Grey (dacă frunzele de ceai sunt prea mari, mărunțește-le puțin).

7. Asamblează tortul și pune jumătate din cremă între cele două blaturi, iar cu cealaltă jumătate ornează exteriorul. Presară și puțină nucă de decor și servește cu plăcere acest carrot cake cu Earl Grey! Poftă bună!

P.S. Spor la „croit arome” și înainte să treci la degustat, trimite-ne și nouă o ”vedere” din bucătărie, să vedem cum s-au întrețesut ingredientele în farfurie!

Carrot cake Earl Grey

Leave a Reply

Your email address will not be published.