Ingrediente

250 gr Tagliatelle cu spananc (am ales cele de la Petras Bio)
o ceapă
doi morcovi
un pătrunjel
doi căței de usturoi
200 grame de linte roșie
200 grame sos de roșii
200 mililitri supă de legume
sare și piper după gust
2 foi de dafin
2 gr oregano
30 gr parmezan
6-8 frunze de pătrunjel pentru decor
2 gr cimbru
Foarte sănătoasă și hrănitoare, lintea roșie se potrivește de minune într-o rețetă vegetariană de ragù, acompaniat de o porție de paste. Rețeta e foarte gustoasă și e una din preferatele mele! Vă invit să o degustați!

Instrucțiuni de preparare

1.Fierbe tagliatellele cu spanac așa cum e menționat pe ambalaj 🙂 și apoi lasă-le să se odihnească puțin în strecurător.
2.Călește puțin ceapa cu morcovii și pătrunjelul tăiat cubulețe, parfumează cu usturoi și imediat după, adaugă sosul de roșii și supa de legume și lasă să fiarbă!
3.Când aproape s-au înmuiat legumele, presară lintea roșie în sos și apoi condimentează, după gust, cu sare, piper, oregano, cimbru și o foaie de dafin.
4.Când sosul s-a îngroșat, ia-l de pe foc și parfumează-l cu pătrunjel, iar apoi decorează tagliatellele cu parmezan proaspăt ras, adaugă deasupra ragu de linte roșie și pătrunjel și savurează fiecare înghițitură.

P.S. Spor la „croit arome” și înainte să treci la degustat, trimite-ne și nouă o ”vedere” din bucătărie, să vedem cum s-au întrețesut ingredientele în farfurie!

Tagliatelle cu spanac și ragù de linte roșie

Tagliatelle cu spanac și ragù de linte roșie

Leave a Reply