Ingrediente

220 gr tagliatelle din grâu integral (eu am folosit de la Petras Bio)
150 gr mac
70 gr unt
5-7 prune
50 gr / 3 linguri de miere
100 ml apă
1 păstaie de cardamom
3 gr scorțișoară
8 gr zahăr pudră pentru decor
Cu gândul la copilărie și la bunica, care făcea laște de casă (tăiței lați) cu nucă sau mac, am preparat o porție de paste dulci cu mac, scăldate în sos de prune cu cardamom. Miam, un deliciu!

Instrucțiuni de preparare

1.Am fiert, în apă, tagliatellele așa cum e menționat pe ambalaj și apoi le-am lăsat să se odihnească puțin în strecurător.
2.Pentru sosul de prune, am tăiat prunele în jumătate, le-am scos sâmburii și le-am tăiat felii, iar apoi le-am pus la fiert cu mierea, apa, scorțișoara și cardamom-ul. Trebuie să fiarbă până se înmoaie prunele și sosul se îngroasă.
3.Când prunele s-au fiert bine, am luat sosul de pe foc, l-am dat în blender să devină piure, apoi l-am strecurat și l-am pus în farfurie.
4.Am topit untul în tigaie, am golit macul și l-am lăsat 2-3 minute în tigaie, după care am golit tagliatelele și am amestecat bine, până s-au acoperit cu mac.
5.Pentru servire, am decorat sosul de prune cu pastele cu mac, am presărat puțin zahăr pudră și am dat startul la degustat! 😋

P.S. Spor la „croit arome” și înainte să treci la degustat, trimite-ne și nouă o ”vedere” din bucătărie, să vedem cum s-au întrețesut ingredientele în farfurie!

Tagliatelle cu mac si sos de prune

Leave a Reply