Pâine Archives - Flavor Tailors

Recipe Category: Pâine

Home / Pâine
Recipe

Pâine împletită cu pesto de busuioc

În cazul în care îți dorești să mănânci o pâine mai specială, plină de aromă, pâinea împletită cu pesto de busuioc e alegerea perfectă. Crocantă la exterior, moale și pufoasă în interior, te va cuceri cu aromă intensă de busuioc.

Recipe

Pâine cu maia și semințe

Să faci pâine cu maia e o adevărată provocare și îți pune la încercarea și răbdarea, dar rezultatul e gustos și mult mai sănătos decât orice pâine din comerț, așa că se merită! În tot răul, vremurile actuale mi-au oferit imboldul de care aveam nevoie să-mi cresc propria maia și să fac propria pâine de casă. Mai am multe de învățat ca să perfecționez acest proces, deoarece coaja a ieșit cam tare și ar fi trebuit să fie mai bine coaptă în partea de jos, dar voi tot repeta procesul până învăț toate secretele și voi reveni cu îmbunățiri.

Recipe

Pizzetti sau pizza rulată

Pizzetti sau pizza rulată, o rețetă mai puțin sănătoasă, dar cu care nu veți da greș la zilele de naștere sau ocaziile speciale când aveți musafiri. Vă garantez că vor fi preferatele invitaților, prietenii mei le adoră. Totodată, din punctul meu de vedere sunt mai gustoase decât pizza și partea bună, nu veți mânca o pizza întreagă, ci doar 2-3 pizzetti și veți fi sătui.

Recipe

Ce este, cum se face maia și ce beneficii are?

Deși nu prea mâncăm pâine, mi-am dorit de mult să încerc să fac pâine cu maia acasa, iar vremurile actuale mi-au oferit imboldul de care aveam nevoie să-mi cresc propria maia. Nu sunt deloc expertă în pâine, ba chiar pot să recunosc că până acum nu mi-a ieșit niciodată o pâine demnă de a fi lăudată, dar e un moment bun să învăț mai multe despre asta. Pentru că m-am documentat intens, împart cu voi ce informații am găsit și care sunt pașii să-ți faci propria maia. P.S. O să revin ulterior și cu o rețetă de pâine gustoasă cu semințe.

Recipe

Focaccia cu măsline și rozmarin

Dacă tot ne-am refăcut proviziile de făină și avem mai mult timp pentru noi, vă propun să croiți o rețetă de focaccia cu aer mediteranian, presărată cu măsline, rozmarin, sare și fulgi de chili. Știu, trebuie să stea mult la dospit și durează mai mult până e gata, dar merită tot efortul. E foarte gustoasă!

  • 1
  • 2